Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

KOZAN’DA YARALAR SARILIYOR

KOZAN’DA YARALAR SARILIYOR

BAŞKAN KOCAİSPİR: “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

BASKAN KOCAISPIR: “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Adana’nin Kozan ilçesinde 23 Agustos’ta çikan ve 3 günde söndürülen orman yanginin ardindan Yüregir Belediyesi ekipleri yangin zedeleri yalniz birakmadi. Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in talimati ile ilk andan itibaren bölgede olan ekipler bölgesel elektrik kesintisinin yasandigi köylerde ‘Mobil Sarj Istasyonu’ ile vatandaslara destek oldu.

Kozan’da geçtigimiz günlerde çikan yanginda 200 hektardan fazla kizilçam ormani zarar görmüs, yerlesim yerlerine ulasan yangin yüzünden 6 köyde 800 hane tahliye edilmisti. Yasanan yangin felaketinin ardindan, Yüregir Belediyesi ekipleri, solugu bölgede aldi.

Araç ve ekipleri ile ilk andan itibaren yanginin söndürülmesinde büyük çaba gösteren Yüregir Belediyesi, daha sonra da yangin zedeleri yalniz birakmadi. Yanginin ardindan bölgesel elektrik sorunu yasayan, çalismayan dinamolar nedeni ile su sikintisi çeken vatandaslara 'Mobil Sarj Istasyonu' ile destek verildi. Yüregir Belediyesi’nin Mobil Sarj Istasyonu ile dinamolarini çalistiran yangin zedeler su depolarini doldurdu, isildak ve telefonlarini sarj etti.

Baskan Kocaispir ayrica çikan yangininda, ahirdaki 30 küçükbasi telef olan, “Hayvanlarimi kurtaramadim. Su an yiyecegim, giyecegim, yatacagim yerim kalmadi” diyerek, gözyasi döken Mehmet Karacan’a da sosyal medya hesabindan paylasim yaparak destek olacaklarini belirtti.

Baskan Kocaispir, “Tek tesellimiz hiçbir vatandasimizin hayatini kaybetmemis olmasi. Sunun bilinmesi isteriz devletimiz, vatandaslarimizin her zaman yanindadir. Biz belediye olarak ilk andan itibaren Kozanli hemsehrilerimiz için seferber olduk, olmaya devam ediyoruz. Allah bir daha böyle acilar yasatmasin. Tekrar geçmis olsun” seklinde konustu.

Kozanli yangin zedeler destekleri için Baskan Kocaispir ve ekiplerine tesekkür etti.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli